Kriss' Internet Corner

Mitt lille hjørne på internett

Viser kun kategorien Politikk.

This website is no longer updated

This website is no longer under active development or maintenance, and is currently only serving as an archive. My smartphone applications, Ardio and Notatey, are also no longer under active development.

If you have any questions, feel free to contact me by email kriss-andre@kajac.org.

This message was last updated on January 4th 2024.

Tanker om Brexit

Vel, det uventede skjedde, og Storbritannias befolkning tok det modige valget om å forlate EU. Hva skjer nå, tenker folk, og det mangler ikke på dommedagsprofetier i avisene. Det er ikke tvil om at avisene, både i Norge og Storbritannia, ønsket videre EU-medlemskap.

Det som er synd er at teoriene avisene (både norske og utenlandske) presenterer som sannsynlige utfall, er "worst case-scenarioer". At det skjer endringer er et faktum, men det behøver ikke å bare være negativt. Faktisk mener de fleste eksperter at frykten for brexit er sterkt overdrevet. Jeg er enig.

Jeg håper EU tar innover seg resultatet. EU, som opprinnelig har vært en handelsavtale, har blitt en kontrollerende, ekstra regjering, der overformynderiet råder. At noen i Brüssel skal bestemme hvor mye kanel det skal være i skillingsbollene, eller hvor lange agurkene skal være, viser bare at EU har mistet kontrollen over seg selv. EU har misbrukt sin stilling i mange år, og nå er det noen som tør å stå opp mot dem.

Jeg tror EU vil fortsette å eksistere, men forhåpentligvis som en handelsunion, og ikke en politisk union. Det kan diskuteres om brexit er et nederlag for Storbritannia, men det er definnitivt et nederlag for EU. Et nederlag jeg har sett komme i mange år nå. Hvis ikke EU tar Storbritannias nei seriøst, og trapper ned den politiske og økonomiske overstyringen av sine medlemmer, tror jeg nok det er flere som vil se på et alternativ utenfor EU.

Jeg mener fremdeles at dette var et dårlig tidspunkt for Storbritannia å melde seg ut, men med tanke på både de økonomiske problemene, og innvandringskrisen i europa, er det forståelig at folk er frustrerte. Og det er nettopp når folk er frustrerte at de virkelig viser sin mening. EU bør først og fremst nå priorietere å blidgjøre sine gjenværende medlemsland, for å sikre stabilitet. Og eneste måten å gjøre dette på, er å trappe ned EUs politiske rolle.


Datokjøring - Idiotenes tiltak mot luftforurensing

Giftlokket

Du har hørt om datokjøring. Enten det er fordi du er sjåfør i Bergen. Eller fordi du tar bussen, og har merket at det plutselig ble veldig mange flere passasjerer. Eller kanskje du bare leser nyheter. Det er uansett ingen hemmelighet at Bergen sliter med luftforurensing på vinterstid. I følge venstresiden gjorde ikke det gamle byrådet nok med dette, og nå som venstresiden faktisk styrer, er det ikke så overraskende at datokjøring nettopp ble innført for noen uker siden. Det som heller ikke bør være overraskende, er hvor dårlig effekt det hadde.

Les mer >>


< Eldre innlegg