Kriss' Internet Corner

Mitt lille hjørne på internett

Ardio er lansert!

Ardio Logo

I disse dager der FM-nettet legges ned, og du oppfordres til å kvitte deg med alle dine eksisterende radioer, og kjøpe DAB-utstyr til tusenvis av kroner, kan det være godt å vite at det finnes et mye rimeligere og enklere alternativ. Dette alternativet er Ardio!

Last ned Ardio til din Android nå!
Lik og del Ardio på FaceBook!

Hva er Ardio?

Ardio er en ny og svært enkel nettradio-avspiller for Android-telefoner. Jeg har laget den fra grunnen av for å være like enkel i bruk som selv den enkleste FM-radio. Ardio ble til fordi jeg ikke ønsket å kjøpe dyre DAB-adaptere eller nye radioer for å kunne fortsette å høre på radio.

Hvorfor?

Etter å ha testet flere av radio-appene i Google Play Store, fant jeg ingen jeg likte. Mange manglet også store nasjonale kanaler som Radio Norge, og flere av dem hadde kanaler som ikke fungerte. Det var rett og slett for dårlig kvalitet på de eksisterende radio-appene. I tillegg til å være vanskelig å bruke, inneholdt også mange reklame, inkludert fullskjerms-reklame.

Ardio screenshot

Løsningen ble derfor å lage noe selv. Noe som var så enkelt å bruke at avspilling og bytte av kanaler kan gjøres med ett klikk. Og selvfølgelig med alle de store, Norske kanalene tilgjengelig. Resultatet er Ardio, norges enkleste nettradio for Android-telefoner.

Ardio strømmer radiokanalene via internett, enten ved hjelp av mobilnett eller Wifi. Derfor har du alltid tilgang til live radio så lenge du har med deg mobilen og har mobildekning. Du trenger ikke å stresse med DAB-adaptere og nye radioer. Koble mobilen til AUX-inngangen på anlegget, start Ardio og nyt radioen!

Fordeler

Det er flere fordeler med Ardio kontra DAB-radio. Den første er nok prisen. Ardio koster 19 kr. Den billigste DAB-adapteren fra elektrokjeden Lefdal koster hele 73 ganger mer1. Ardio tilbyr også de samme kanalene over hele landet så lenge du har tilgang til Wifi eller mobilnett. Med DAB får du forskjellige kanaler avhengig av dekning og område. Som om ikke det var nok, er mobilnettet flere steder bedre enn DAB-nettet! Ardio følger også med deg hvor enn du tar med deg telefonen. Det vil si at det holder med én Ardio, enten du skal bruke den hjemme, i bilen eller på hytten.

Pris

Ardio koster penger. Men det er ikke mye. For kun 19 kr (som er under prisen av en halvliter Coca Cola), så er Ardio din for evig og alltid. Fremtidige oppdateringer er inkludert i prisen. Siden Ardio koster penger, er den selvfølgelig reklamefri!

Det er også verd å nevne at ekstra utgifter knyttet til bruk av datatrafikk kan forekomme dersom du bruker Ardio med mobilnettet. Sjekk med din mobiloperatør hvor mye datatrafikk som er inkludert i ditt abonnement.

Ardio bruker ca. 55 mb pr. time avspilt radio (dette varierer litt fra kanal til kanal). Se tabellen under for å se hvor lang avspillingstid du får med forskjellige datapakker.

Antall gigabyte Avspillingstid i timer
1 gb ca. 18 timer
3 gb ca. 54 timer
5 gb ca. 90 timer
10 gb ca. 181 timer

Les mer om Ardio og last ned fra Google Play Store, eller les mer på Ardios produktside her.

Sist endret: 23. Jan 2017, 20:48


Kommentarer:

Navn:

E-post:

Sikkerhetsspørsmål: Hvilken dag i måneden Mai er Norges nasjonaldag?

Kommentar: