Kriss' Internet Corner

Mitt lille hjørne på internett

"Ny" eMac

eMac G4

For en ukes tid siden kom jeg i besittelse av en gammel Mac. Nærmere bestemt en eMac fra 2004. Maskinen ble omhyggelig reddet fra en container, og var i et par deler når jeg fant den. Men jeg måtte gi det en sjanse. Jeg hadde tross alt sett en eMac i ”levende live” før!

Maskinen var full i svarte og gule merker fra containeren. Alle skruefestene til skjermrammen var knekt av sammenstøtet mellom Mac og container. Men ellers var maskinen hel, med unntak av en sprekk i skjermrammen under ene høyttaleren.

Bare å frakte maskinen fra bilen og opp i huset var en jobb i seg selv. Den veier i overkant av 20 kilo, og har ingen praktiske måter å bli bært på. Du må huske at dette var den siste maskinen Apple laget som hadde gammeldags CRT-skjerm (slik ein tjukkskjerm). Det at den hadde løse deler hjalp ikke akkurat på heller.

Maskinen ble uansett fraktet hjem, og akkurat som jeg håpet: den fungerte! Den startet opp med Mac OS X 10.4 Tiger. Nå var det håp. Nå var det plutselig meningsfullt å prøve å fikse maskinen og forsøke å gjøre den til en nettsurfe-maskin. Eller i hvertfall teste hva maskinen kan brukes til 12 år senere.

For de som er interessert, er spesifikasjonene som følger:

Og ja, dette innlegget er selvfølgelig skrevet på denne eMacen.

Sist endret: 18. Mar 2016, 08:58


Kommentarer:

Navn:

E-post:

Sikkerhetsspørsmål: Hvilken dag i måneden Mai er Norges nasjonaldag?

Kommentar: