Kriss' Internet Corner

Mitt lille hjørne på internett

Førsteinntrykk: Nokia Lumia 630

Nokia Lumia 630

Jeg har fått en ny venn. Nærmere bestemt i form av en mobiltelefon. Enda nærmere bestemt i form av en Nokia Lumia 630, den første telefonen med helt nye Windows Phone 8.1.

Jeg kjøpte telefonen for circa to uker siden, og tenkte å skrive noen ord om hvordan det er å leve med en av de for øyeblikket billigste smart-telefonene på markedet, og ikke minst hvordan det er å leve med Windows Phone.

Jeg er allerede godt kjent med Windows Phone. Min gamle telefon, en Samsung Omnia W, kjørte Windows Phone 7.5 Jeg var egentlig veldig fornøyd med denne telefonen. Desverre bestemte Microsoft seg for at WP7-telefoner ikke skulle kunne oppgraderes til Windows Phone 8, og Windows Phone 7 er mildt sagt et ungt og uerfarent operativsystem som mangler mye av det konkurentene kan by på. Windows Phone 8 og ikke minst 8.1 har fikset på dette, men det hjalp ikke meg når jeg ikke kunne dra nytte av det på min telefon. Så etter 2,5 år med den gamle Samsungen innså jeg at det var på tide å gi etter for telefonprodusentenes planlagte foreldelse, og skaffe meg en ny telefon.

Alternativene tilgjengelig med min studentøkonomi var i hovedsak disse tre: Samsung Galaxy Core Plus, Samsung Galaxy Ace Style og Nokia Lumia 630. Etter nøye vurdering i tilsammen over en hel time, falt valget på Nokiaen. Ikke bare var den rimeligst, men den er den kraftigste av de tre telefonene. I tillegg er jeg allerede godt vant med Windows Phone, og overgangen til ny telefon ble dermed tilnærmet sømløs. Alle de gamle applikasjonene fungerer, i tillegg til at jeg nå har tilgang til et hav av nye programmer slik som Instagram og Snapchat. Ikke at jeg bruker Instagram eller Snapchat, men det er jo greit å ha tilgang til :)

Så hva er mitt førsteinntrykk hittil? Jo, telefonen er fantastisk. Man skulle ikke tro det var mulig å få en så god og effektiv smarttelefon til rett under 1300 kr, men det ser ut som om det nettopp er det! For prisen av to tanker bensin kan du få en mobiltelefon som ypper seg mot Android-telefoner i 3000-kronersklassen. Det er nok ikke uten grunn av Amobil.no sier "Trolig ingen smartmobil som gir mer for pengene".

Jeg vil komme tilbake med en full test av telefonen på et senere tidspunkt.

Nokia Lumia 630

Sist endret: 22. Jul 2014, 01:03


Kommentarer:

Navn:

E-post:

Sikkerhetsspørsmål: Hvilken ukedag i 2024 er norges nasjonaldag?

Kommentar: